AnyaKlikk

“A mentősnek ez volt az első szülése” – történet Luxemburgból

Pár hónapja egy Luxemburgban élő, EU-nál dolgozó kisgyermekes olvasónk mesélte el, miért nem költözne el onnan. Most egy másik édesanya, Eszter számolt be nekünk arról, hogyan néz ki a luxemburgi orvosi és gyermekellátási rendszer – egyben izgalmas szülésének történetét is megosztotta velünk! Eszter első kettő gyermeke még Guernsey-n, Csatorna-szigeteken jött világra. Itt mellesleg valódi VIP-nek számít az… Tovább »

Epidurális: felesleges volt kérni?

“Kértél epidurálist? Kaptál oxit?” A szülés körüli beavatkozásokat igen sokan bírálják, és talán ugyanennyien üdvözlik is. Ahány nő, annyi történet és vélemény. Én úgy indultam neki, hogy megcsinálom érzéstelenítés nélkül. Aztán másként végződött. A napokban belefutottam egy francia blogger sztorijába. Karine arról mesél, hogy a harmadik babájának születésekor elszúrták az epidurálist. Ő ugyanis boldogan kérte… Tovább »

A szülésznőm volt a támaszom – köszönet a Magyar Ápolók Napján

A 40. héten már naponta kellett CTG-re járnom. Az egyik nap nevetve meg is beszéltük a szülésznőmmel, hogy mivel éjjel pont ügyeletes lesz, jó lenne, ha a bébi is akkor akarna kibújni. Nos, pont elértük az ügyelete végét. Tündéri szülésznőm volt, akit bármikor bármivel zargathattam. Öröm volt bejárni a CTG-kre is, jókat beszélgettünk. Kiveséztük a… Tovább »

Babanapló: 2-3. hónap

Túl a gyermekágyas időszakon, egyre jobban összeszoktunk, és kicsi Zs. fejlődése is látványosan megugrott. Ahogy a nagykönyvben megvagyon írva, az első hat hét után varázsütésre tisztultak a felhők és lett minden egyre kiszámíthatóbb – de legalábbis átláthatóbb.  Persze minden hét hoz meglepetést, de nagyjából beállt a napirend a második, harmadik hónap fordulójára. Kicsit hagytam, hogy… Tovább »

“A császármetszés itt kényszermegoldás” – szüléstörténet Luxemburgból

Vajon mit tud az a miniállam Európában, amiről elsőre az a sztereotípia ugrik be, hogy minden harmadik lakosa külföldi? Miért nem akar innen máshova költözni az a magyar anyuka, aki itt vállalt gyermeket, itt kapott munkát? Anikó mesélte el család- , anya- és bababarát érveit, amelyek Luxemburg mellett szólnak. Ideális körülmények “A férjemmel európai uniós… Tovább »

Ami a szülésnél is durvább: 4 nap a gyermekágyas osztályon

Pár évvel ezelőtt láttam egy interjút Soma Mamagésával, aki jól megmondta  a véleményét a kórházban- illetve otthonszülésről. Egy mondat maradt meg a fejemben, nem biztos, hogy pontosan idézem, de valami ilyesmi volt a lényege: mindenkinek szíve joga eldönteni, ha nem akar kórházban, azaz a “kórok házában” szülni, és megérti azokat az anyákat, akik idegenkednek az egész… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!