AnyaKlikk

Spanyol fotós Magyarországon: “Ez életem eddigi leghosszabb vakációja – 10 éve tart!”

Vannak külföldiek, akik egy szempillantás alatt beleszeretnek Magyarországba: a hangulatba, az emberekbe, a tájba, a város(ok)ba. És vannak, akik művészi hajlamtól hajtva meg is örökítik, hogyan látnak minket. Raúl Durán Giro, illusztrátor és fotós, egy közülük.

A madridi fiatal tíz éve jött vakációzni Szegedre és egyből itt ragadt. Azt mondja, igencsak hosszúra nyúlt a nyaralás. Persze ez idő alatt nem csak ült a babérjain, hanem munkát keresett, azóta – az eredeti végzettségét tekintve grafikus fiú – több multinacionális céget is megjárt (mára már elhagyta ezt a világot). Annak idején Spanyolországban nem volt túl sok munkalehetőség, nem volt miért otthon maradnia, Magyarország pedig tökéletes helynek tűnt a számára. 

Raúlt még évekkel ezelőtt ismertem, kollégák voltunk az egyik cégnél. Sajátos, cinikus humorával és hatalmas szívével hamar a szívembe lopta magát. 

Lelkesen tanulta a magyart. Minden nap egy magyar szót akart megtanulni. Mi adtuk neki a szavakat, természetesen nem a legegyszerűbbeket. Így esett, hogy megtanulta az igen hasznos “repülőmókus” kifejezést is (azóta mindig így köszönünk egymásnak e-mailben).

A jelző egyébként tökéletesen illik a spanyol srácra. Imád utazni és gyűjti az élményeket. A fotózás mellett a kerékpár a másik nagy szerelme: amikor csak tud, biciklire pattan és túrázik. Többek között ezért is ruházott be annak idején profi fényképezőgépre: úgy érezte, nem járja, hogy a bringatúrák alatt bár gyönyörű tájak mellett halad el, de csak silány telefonos képeket tud készíteni.


Két éve az Uniceffel együttműködve tette meg két keréken az utat Budapestről Szarajevóba. Az út célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a háborús övezetben élő gyermekek sorsára, és egyben adományokat is gyűjtött a szervezetnek.

Tavaly pedig a Suhanj! Alapítvány részére gyűjtöttek szintén egy bringás akció keretében, 2 barátjával 45 óra leforgása alatt letekertek a Balatonra, megkerülték a tavat és visszajöttek Budapestre.

A Balaton mellett kedvenc helyeként említi még a Tisza-tó környékét, Szegedet, és a Duna parton is szívesen időzik. 

Sajátos szemmel tekint az emberekre és városokra. Képeslapba illő képeit pedig nagy szeretettel osztja meg a publikummal.

Csodálkozzunk hát rá (újra meg újra) Budapestre! Ezúttal egy spanyol szemével.

 

Artista a Szabadság hídon

 

Akrobata a Szabihídon

 

Vihar utáni látkép

 

Citadella a naplementében

 

Nyári este a Bálna teraszán

 

Bálna

 

Bazilika

 

Chill a Szabadság hídon

 

Mézárus

 

“Örökké együtt ” – Tóth Árpád sétány

 

 

Parlament télen

 

Erzsébet híd és a Vár

 

Tangó

 

Keleti Pályaudvar

 

Dunai panoráma

 

Szabadság híd – másképp

 

Még több képért katt ide: Raúl Durán Photo 

vagy ide: 500px.com/raulduranphoto

 

Köszönjük, hogy olvasol minket.

Mondd el nekünk a véleményed lent!

Hogy ne maradj le a legfrissebb posztokról és a mindennapjainkról, kövess minket Facebookon és Instagramon is! 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!