AnyaKlikk

Leteszteltük a kismama masszázst – íme, az élménybeszámoló!

Milyen az, amikor a megfáradt anyatestet kényeztetik? Nem, nem, semmi pajkos huncutságról nincs szó, csupán olyasféle “luxusról”, amit szerintünk minden várandós anyukának, illetve gyermekágyat átvészelt delikvensnek alanyi jogon kellene felírni. Menthai Bori, alias Tomkó Bori kezei közé keveredtünk: kismamamasszázsát kipróbálta egy olvasónk, Nóri, aki terhessége elején jár, Dóri, aki várandósságának legvégén jutott el hozzá, és Szufi, ős-Anyaklikk-blogger, aki már a regenerálódós babázós időszakot tölti. Élménybeszámolós kedvcsináló következik, tartsatok velünk! 
 

Tomkó Bori mosolyogva fogadja a kismamákat

 
 
Aki tesztelte: Nóri
A várandósság elején is kincset ér!
 
Ki kellett várnom, hogy betöltsem a 12. terhességi hetet, hiszen előtte nem ajánlott a kezelés, de már tűkön ültem, éreztem, a testem is vágyik már egy kis lazulásra a terhesség kezdeti feszültségei (fontos szűrővizsgálatok, rosszullétek stb.) után.
 
Borihoz belépvén azonnal lejött, hogy kedves, barátságos, közvetlen személyiséggel van dolgom, aki szívesen beszélget, vagy meghallgat, vagy csak hagy relaxálni – éppen kinek mire van szüksége. A hely, ahol fogad, kellemes, szimpatikus, végig lágy zene szólt.
 
Maga a masszázs 60 perc, kis kezdés a földön, majd ágyon, mindkét oldalfekvésben. Átmasszírozta a lábamat, hátamat, a végén pici arc is jutott. Nekem épp nagyon fájt a csuklyásom, meg a nyakam, igazán jól jött az átmozgatás. Külön figyel arra, hogy a babára veszélyesebb zónákat kihagyja (pl. talp, has), így az ember biztonságban érezheti magát, és tudja, ha neki jó, a babájának is jó lesz.
 
Abból, amit mesélt magáról, azt szűrtem le, hogy testi-lelki kombót kíván nyújtani a hozzá érkezőknek, mivel e komplex hozzáállás jobban segítheti a gyógyulást. Én főleg azoknak a kismamáknak ajánlanám, akik finom, lágy masszázsra vágynak, vagy ha csak picit lazítani szeretnének. Én teljesen feltöltődtem.
 
 
Aki tesztelte: Szufi
Bárcsak előbb mentem volna a szülés után!
 
Szoptatós anyaként az ember lánya olykor bajban van a masszázst illetően. Kezdve azzal, hogy nem tud kényelmesen hason feküdni a megduzzadt mellek miatt, egészen odáig, hogy nem feltétlenül esik jól az erősebb nyomogatás – különösen a szülés utáni időszakban. A kismama masszázs azonban megoldást nyújt ezekre.
 
Borihoz akkor jutottam el, amikor a lányom 4 hónapos volt. De bárcsak előbb mentem volna! Igazi feltöltődés volt. Emlékszem a gyermekágyi, majd az azt követő időszakra, amikor minden porcikám sajgott: egyrészt élt még bennem a vajúdás görcse, feszültsége, másrészt a rengeteg éjszakai kelés-szoptatás is erőteljesen igénybe vette a hátamat, karomat. Az ólmos fáradtságról nem is beszélve. Ez persze még most is befigyel. Éppen ideje volt hát egy kis lazulásnak.
 
A masszázsstúdió a 11. kerületben található, közel a főbb metró és villamosvonalakhoz. Kényelmesen és ízlésesen berendezett kis lakásban fogad a dinamikus, élettel teli Bori. Elmagyarázza, hogy milyen kezelést fog alkalmazni. Fehérneműre kell vetkőznöm, először úgynevezett száraz masszázst csinál, krém és olaj nélkül. Határozott, de óvatos mozdulatokkal masszírozza a vádlim, a combom, majd a lapockáimat és a nyakamat. Ezután felfektet a masszázságyra, én pedig oldalt fekvésbe helyezkedek. Itt már előkerül a kókuszolaj (antiallergén, minden kismamánál ezt használja), a egész testemet végig masszírozza apró, finoman nyomkodó-simító mozdulatokkal. Végezetül pedig pár percig az arcomat is átmasszírozza – ez a rész külön kedvencem.
 
Nagyon jól ellazított, felfrissített a 60 perc. Ráadásul ismét bebizonyosodott, hogy létezik az anya-baba szimbiózis. Ugyanis amíg én masszázson voltam, addig kicsi Zs.-re, a lányomra a szüleim vigyáztak, és úgy tűnik, hatott a telepátia, mert a gyerek most először játszott el tök nyugiban egy órát a játszószőnyegen, mindenféle nyűgösködés nélkül. Őt is elérték a lazulás hullámai anyán keresztül.
 
 
Aki tesztelte: Dóri, a kiskrumpli.cafeblog.hu szerzője
Igazi én-idő a terhesség végére!
 
A masszázson 36+6 hetesen jártam, vagyis bőven a terhességem végén. Valahogy kismamaként sem merült fel bennem, hogy keressek ilyen lehetőséget, pedig olvastam-hallottam a pozitív hatásairól. Igaz, szerencsére a hát- és derékfájás is elkerült – egészen a 35. hétig, amikor a medencém körül hosszú ülések-fekvések után egyre gyakrabban becsípődött az ideg, és a fájdalom lesugárzott a lábamba. Ezzel egyidőben a lapockáim körül is fájdogálni kezdtek az izmok, bizonyára megterhelő már nekik a nagy pocak.

Nagyon nyugtató, pozitív 60 percben volt részem. A földön, egy párnán ülve kezdtünk, először a lábszáramat, vádlimat, combomat vette kezelésbe, majd a nyakam, fejem, tarkóm következett. Már itt könnyű volt ellazulni, kényelmesen ültem, nagyon jólesett minden mozdulat. Ezután oldalt feküdtem a masszázságyra: a térdeim közé kaptam egy törölközőt, és a hasamat is kitámaszthattam volna – ezzel a lehetőséggel nem éltem, mert egyelőre enélkül is jól esik a fekvés. Feszélyezve sem éreztem magam a ruhátlanság miatt, mert egy takaróval mindig letakarta azokat a testrészeket, ahol éppen nem dolgozott.

Igazi testi-lelki feltöltődés volt ez a számomra, nagyon pozitív élmény. Jó volt kiszakadni az ezerféle tennivalóból, az utóbbi hetekben felerősödött “fészekrakásból”, és egy kicsit lenyugodni, befelé figyelni, relaxálni. Igazi én-idő, amikor érezhettem, hogy minden rólam szól. A baba is jól érezhette magát, mert a masszázs kezdetekor még fent volt, majd elcsendesedett, szerintem el is aludt. 
 
 
És akinek ezeket a pozitív tapasztalatokat köszönjük, hozzá minden elérhetőséget megtalálsz itt:

http://menthai.cafeblog.hu/

https://www.facebook.com/menthai.hu

Köszönjük, hogy olvasol minket.

Mondd el nekünk a véleményed lent!

Hogy ne maradj le a legfrissebb posztokról és a mindennapjainkról, kövess minket Facebookon és Instagramon is! 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mia Riesenberger says:

    Mesés élmény lehetett, ahogy így elnézem 😀 Ha az anyatest már masszírozva, jól jöhet ha az anya szellemileg is nyugodt: https://www.youtube.com/watch?v=P2eePfatrxw az ilyen baba-mama klubbok segíthetik a leterhelt szülőket, hogy kicsit kikapcsolódhassanak olyanokkal, akik hasonló cipőben járnak, mint ők.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!