AnyaKlikk

Szoptatós melltartóbetétek tesztje – nekünk ezek jöttek be

A szoptatás ideális esetben nem jár extra kiadással, macerával, a minimális kellék hozzá maga a két mell, onnantól pedig kiváló összetételben, hőmérsékleten és “tárolással” rendelkezésre is áll a táplálék. Mégis mi kellhet még, hogy az anyatejes táplálás kényelmes legyen az édesanya számára? A szoptatós melltartóval kapcsolatban megoszlanak a vélemények, nem mindenki ruház be rá, hiszen akár rendes fehérneműben is megoldható. Ezzel ellentétben a melltartóbetét talán az a termék, amivel jóformán minden édesanya találkozik. Valaki csak addig hívja segítségül, míg beáll a kereslet-kínálat a tejforgalomban, netán házon kívül biztosítja csak be magát, másnak az őrült tejleadó reflexe miatt talán a szoptatás végéig hű társa marad. Egy a lényeg, minden anyukát egy vágy hajt: mihamarabb megtalálni azt, ami kényelmes, nem ázik szét egy éjszaka alatt sem, diszkrét, illeszkedik a mellformához, no és még a családi pótlék sem megy rá havi szinten. Az Anyaklikk bloggerei ezúttal saját tapasztalataikról számolnak be: mi az, amit kipróbáltak a piacon elérhető termékek közül, és azt is megosztják, melyik kinek lehet jó döntés. Lássuk!

Baby bruin (24 darabos)

Ára 550-650 forint (23-27 forint/darab)

babybruin

Kép forrása: ÁrGép.hu

Aki tesztelte: manokobold

Vélemény: A betétek között az olcsóbbik kategória. Ragasztószalag nincs rajta (de jelzem, utóbb tudtam meg, van belőle ragasztócsíkos is!), kisebb az átmérője is, nedvszívó képessége sem ipari, viszont ennek ellenére nagyon hasznos kis termék. Egy éjszakát beállt tejkereslet-kínálat mellett simán kibír. Hátránya, hogy a hátsó műanyagos borítás miatt könnyebben csúszkál, ami nem teszi lehetővé, hogy a kényelmes, melltartó nélküli spagettipántos felsőben történő szoptatások során jóbarátok legyünk. A nedvszívó része nekem kellemes érzetű és tapintású, puha, ügyesen simul a mellhez a formázása miatt, diszkréten vékony, és ha beleizzadok, akkor sem kellemetlen tapintású. Egyenként csomagolt, ez akár lehet hasznos is valakinek (ha például a táskájába dobálna be belőle), ha nem veszett volna el bennem a környezetvédő, de így mínusz pont.

Pontszám: 10/7

 

BabyOno (50+10 darabos)

babyono

Kép forrása: ÁrGép.hu

Ára: 2200 forint (37 forint/darab)

Aki tesztelte: manokobold

Vélemény: Egyenként csomagolt, ami nem túl környezetbarát, és amikor gyorsan kell, jellemzően soha nem sikerül egy mozdulattal letépni róla a nejlont és kihámozni a vágyott terméket. Ragasztócsíkos, ami tényleg nem engedi elmozdulni, melltartó nélkül sem, ez nagyon pozitív, ellenben az érzékenyebb bőröm nem barátkozott meg a nedvszívó oldalával. Kifejezetten kellemetlen viselet, ha beleizzadok, s bár elnyel sok tejet, a belseje gombócokká, mócsingokká áll össze, ami reggelre kényelmetlenné teszi viseletét. Nagy átmérőjű, ez fontos infó, és a nagy kiszerelés gazdaságos termékké teszi annak, aki beleszeret, és a bőre kevésbé “válogatós”.

Pontszám: 10/6

 

Libero (40 darabos)

libero

Kép forrása: GlobalPlaza.hu

Ára: 1100-1300 forint (27,5-32,5 forint/darab)

Aki tesztelte: Corena

Vélemény: Impulzív vásárló vagyok, gyakran a színesebb-tetszetősebb csomagolású termékért nyúlok hamarabb, még akkor is, ha esetleg kicsit drágább. Kíváncsi voltam, mit tudhat ez ennyiért (először a DM saját márkás BabyLove nevűt használtam, ami jóval olcsóbb volt), és az én tapasztalatom szerint nem sokkal többet. A doboz mindenképp praktikusabb, talán a kialakítása is ergonomikusabb valamennyivel, de szerintem ár-érték arányban nem feltétlenül jobb. És nincs egyenként csomagolva, végre! Aki pedig szükségét látja, testszínű verzióban is kipróbálhatja, ugyanennyiért.

Pontszám: 10/9

 

BabyLove (30 darabos)

babylove

Kép forrása: Eltern-Zeit.de

Ára: teszt idején akciósan 399 forint (13,3 forint/db)

Aki tesztelte: Corena

Vélemény: Szeretem a drogériák saját márkás cuccait, sokszor ár-érték arányban jobban teljesítenek, mint pedigrésebb társaik. Nekem a DM van elérhető közelségben, így az ő márkáikat rendszeresen használom. Bár ennek gyengébb picit a ragasztója, mint a Liberóénak – és volt egy olyan érzésem, mintha valaki csukott szemmel, random ragasztgatná fel a hátuljára, volt, hogy némelyiken tökmáshol volt az öntapadó kocka 🙂 Ha nem akarunk 1000 Ft felett költeni erre, és nem Niagara típusú tejleadásról van szó, vagy csak simán tűzoltásnak ez is egy megfelelő választás lehet.

Pontszám: 10/7

 

Lansinoh (24 darabos)

lansinoh

Kép forrása: ÁrGép.hu

Ára: 1290 forint (53,7 forint/darab)

Aki tesztelte: Szufi

Vélemény: A Lansinoh megbízható márkának számít az “anyatermékek” körében. Használtam már a mellbimbóvédő krémüket is, amikor a szoptatás első hetében brutál módon kisebesedtem, és egészen jól bevált. A melltartóbetétjükkel is meg voltam elégedve. Praktikus a csomagolása, kicsi, könnyen nyitható zacskókban vannak egyesével elhelyezve a betétek (ökooldalról ez sem környezetbarát). A melltartóba két ponton lehet beragasztani őket, jól tartanak. Engem nem ért baleset, nem csúszott félre és nem is ázott át a melltartóm. Plusz pont, hogy viszonylag vékonyak, ezért diszkrétek is maradnak. A sok jó tulajdonsághoz mérten az ára is viszonylag magas, ezt az egy negatívumot tudom kiemelni. Pénztárcafüggő, de ipari mennyiségű használathoz talán nem igen ajánlott, hiszen annyival nem tud többet, mint az olcsóbb társai.

Pontszám: 10/8

 

+1 Mosható betétek

Manokobold próbálkozott többféle moshatóval is, de valahogy nem nyerte el egyik sem a tetszését. Túl vastagok voltak a tesztalanyok, így kevésbé nevezhetők diszkrétnek, plusz a mellformát nem igazán követik, elállnak, egyszerűen azonnal “korongmellet” varázsolnak a használattal, ami elég bizarr látvány. Éjszakára bevállalhatóak otthonra a tapasztalat szerint, a belevarrt PUL-réteg (ha van olyan benne) nem engedi átázni őket, a puha tapintás is mellettük szól, no meg a környezetbarát voltuk. Volt olyan betét is köztük, ami egyszerűen odaragadt a tejtől a mellhez, majd miután megszáradt, róla származó, különféle szöszöket úgy köpködte ki a gyerek a szájából.

Ha neked van olyan mosható termékről tudomásod, amit bevált, oszd meg velünk, nagyon keressük az igazit! Fontos, hogy bírja a magas hőmérsékleten történő mosást (ne deformálódjon, ne menjen össze, ne váljon használhatatlanná egy 60 fokos körtől sem), ne álljon el a kisebb melltől sem, no és ne csússzon el… Vagy sokat akarunk?

 

(A poszt nyitóképe innen)

Köszönjük, hogy olvasol minket.

Mondd el nekünk a véleményed lent!

Hogy ne maradj le a legfrissebb posztokról és a mindennapjainkról, kövess minket Facebookon és Instagramon is! 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Adrienn Timkó says:

    Philips AVENT mosható melltartóbetét nekem bevált. Jól illeszkedik ragasztás nélkül is, nem szöszöl, nem ázik át és kényelmes puha, környezetbarát megoldás.
    http://www.brendon.hu/Products/Details/22879


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!